Алтернативни методи за сваляне на високото кръвно

Публикуван на:
Последна редакция:

Алтернативни методи за сваляне на кръвно Известно е, че стойностите на кръвното налягане се влияят от начина на живот, затова е необходимо да се следва подходящ режим на хранене, ежедневно физическо натоварване, избягване на алкохол и цигари и други алтернативни методи. Тези допълнителни начини за сваляне на високото кръвно, включващи билколечение и прием на определен тип храни: суров чесън, какао, омега-­3 мазнини, масло от риба треска, алфа­линоленовата киселина, пробиотици, кокосово мляко, кардамон, глог, липа, каркаде.

Алтернативни методи и рецепти за сваляне на кръвното

Отвара от чесън

Необходими са 4 скилидки чесън и 250 мл мляко. Скилидките чесън трябва да се счукат и оставят да поврят за няколко минути във врящото мляко. След като изстине, отварата се прецежда. Добре е да се пият две кафени чаши на ден -­ сутрин и вечер, далеч от основните хранения.

Чай от листа и цвят на глог

В 150 мл вряща вода се прибавят 2 гр. листа и цвят от глог. Чаят се запарва за около 5 минути. Пие се 2 пъти на ден, далеч от основните хранения.

Липов чай

Липовият цвят има свойството да успокоява нервната система, отпуска мускулите и влияе положително върху високото кръвно налягане, причинено от напрежение, стрес или гняв. На ден са достатъчни две чаши чай от ароматен липов цвят, посладени с мед.

Чай от каркаде

Напитката е изключително приятна на вкус, действа добре върху кръвното налягане, освобождава организма от натрупаните в него вредни вещества, има освежаващ и тонизиращ ефект. Препоръчителната доза е три чаши чай от каркаде на ден.

Отвара от маслинови листа

Маслиновите листа имат свойството да разширяват кръвоносните съдове, което от своя страна води до понижаване на кръвното. В 300 мл вряща вода се поставят 20 гр. маслинови листа. Течността трябва да ври, докато се редуцира до 1/3 от първоначалното количество. Получената отвара се приема веднъж на ден за период от 15­-20 дена. При по-­лека хипертония препоръчителната доза е 30­-50 гр. маслинови листа в 1 литър вода, които трябва да врят 25 мин. Пият се по 2­-3 ч.ч. на ден.