Чесън за добро здраве и понижаване на кръвното

Чесън за нормално кръвно наляганеПриродното богатство чесън е пренесено в Европа от Средна Азия. Използваните му части са луковиците в свежо състояние. Възможно е да се употребяват и след узряването и изсушаването им. Луковиците съдържат етерично масло, фитостероли, витамин A, Bl5 В2, флавоноиди, сапонини, следи от йод и полизахариди, което превръща чесъна в мощно лекарствено средство при редица здравословни проблеми. Чесънът има противоглистно, противомикробно и жлъчегонно действие. Противомикробното действие се дължи на етеричното масло. Чесънът унищожава болестотворните микроорганизми в червата и изгонва газовете. Подпомага организма в борбата му срещу инфекциозните болести. Засилва отделянето на жлъчен сок и с това подобрява храносмилането. Поради пикочогонното си действие, чесънът понижава кръвното налягане, предотвратява развитието на атеросклероза в съдовете, като понижава холестерола, триглицеридите и фибриногена в кръвта. Чесън се препоръчва да се прилага като профилактика при атеросклероза и хипертония.

ЧЕСЪН ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО

За понижаване на високо кръвно налягане са нужни 8-10 скилидки. Счукват се и заливат със 100 мл вряща вода, като се приема по 20-30 капки 3 пъти дневно преди ядене 2 дни наред, след това 2 дни почивка, нови 2 дни се взема тинктура и т.н.

ЧЕСЪН ПРИ АТЕРОСКЛЕРОЗА

Сутрин на гладно изяждайте малък сандвич само от парче хляб, посипан със ситно нарязан чесън, най-добре пресен. Правете това половин час преди закуската. Особено силно действие оказва чесновата настойка. 250 г чесън се изчиства и смила на каша. Залива се с 250 мл вода и престоява 10 дни в хладилника. След това се прецежда и се приема всеки ден по 3 пъти преди ядене, като се разтваря в малко мед. Първи ден - една капка сутрин, 2 капки на обяд и 3 капки вечер. Втори ден - съответно 4, 5 и 6 капки. И така, докато стигнете до 15 капки. След това приемайте настойката, като намалявате капките по една всеки ден. Комбинацията от чесън, мед и ябълков оцет се използва за лечение на хипертония, наднормено тегло, хемороиди, стомашни и ставни болки, както и за предотвратяване на ракови заболявания. За направата й ще ви бъдат необходими 8 скилидки чесън, 1 чаена чаша мед и 1 чаена чаша натурален ябълков оцет. Смесете всички съставки с пасатор или блендер. Може и на ръка, но предварително трябва да намачкате чесъна. Съхранявайте сместа в стъклен съд и в хладилник за 5 дни. После приемайте от нея сутрин по 2 супени лъжици, разредени в чаша топла вода или прясно изцеден плодов сок поне 20 минути преди ядене. Това ще помогне нивата на холестерола и високото кръвно налягане да се нормализират в рамките на няколко седмици. Имунната система се засилва и видимо се редуцира телесното тегло.   Скилидка чесън на ден се грижи за доброто ви здраве и нормалното кръвно налягане!