Джинджифилът и кръвното налягане

Публикуван на:
Последна редакция:

Джинджифилът и кръвното наляганеДжинджифилът е подправка, която се използва основно в азиатската и индийската кухня. Корени на тази билка имат пикантен дори лют вкус и остра миризма, което придава характерност на кърито и азиатските супи. Джинджифилът има и значителни здравословни преимущества. Веществата в него може да помогнат за намаляване на хипертонията или високото кръвно налягане. Преди да започнете да консумирате тези корени с цел да регулирате кръвното си налягане обаче все пак се консултирайте с лекар.

По-нисък холестерол с употребата на джинджифил

Джинджифилът може да спомогне за намаляване на общите стойности на холестерола, както и плътността на липопротеините. Именно те успяват да допринесат за развитието на различни сърдечни болести. Холестеролът и ниската плътност на липопротеините спомагат за образуването на лепкава плака по стените на артериите и другите кръвоносни съдове. Това води до натрупвания, които допринасят за високо кръвно налягане като намаляват вътрешния диаметър на кръвоносните съдове и артериите. Също така може да се намали и еластичността на артериите , което допълнително да увеличи кръвното налягане.

По-малко кръвни съсиреци (тромби)

Този здравословен продукт реално може да намали кръвното налягане. Той прави това, като ефикасно предотвратява появата на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Наличието на тези образувания може да ограничи или попречи на кръвта да циркулира свободно в систе,ата, това е условие, което може да додведе до хипертония. Тромбите са предпоставка за сърдечен удар или инсулт.

Странични ефекти

Да, такива са възможни малко или много. Въпреки че джинджифилът може да е ползотворен за справяне с хипертонията, той може да има и някои странични ефекти. Консумацията му може да разстрои стомашната лигавица, което да доведе до позиви на гадене, като също така може да се образуват и киселини. Въпреки това, това е един категорично полезен продукт, който с иптимална употреба може да доведе до положителни резилтати.