Нередовният сърдечен ритъм и редовното хранене.

[caption id="attachment_2067" align="aligncenter" width="820"]Нередовният сърдечен ритъм и редовното хранене Яденето на някои видове храна и пиенето на някои напитки може да предизвика вашата аритмия.[/caption] Някои видове храна не действат добре на добрия сърдечен ритъм и респективно аритмиите. Вашият доктор може да ви препоръча да избягвате конкретни храни, които са способни да предизвикат аритмия. За да е възможно най-здраво вашето сърце, яжте храни, които са полезни за него.

Кофеин

Много хора смятат, че кофеинът предизвиква аритмии. Той е стимулант. Може да увеличи сърдечния ви ритъм и да ви накара да се чувствате сякаш сърцето ви пропуска всеки втори удар. Но се смята, че умереното количество кофеин не предизвиква сериозни проблеми на сърдечната честота. Повечето хора, които имат аритмия, не се нуждаят да избягват шоколад или кафе с кофеин, чай или газирани напитки.

Видове храна и количества за добър сърдечен ритъм

Яденето на някои видове храна и пиенето на някои напитки може да предизвика вашата аритмия. Осведомете се кои субстанции имат ефект върху вашата аритмия и как да ги избягвате. Като цяло, малки количества от която и да е храна няма да предизвикат съответнив проблем. В по-големи количества обаче, някои храни могат да раздразнят сърцето и да предизвикат аритмия или да я направят по-осезаема. Вижте кои са част от тези храни, тъй като те могат да предизвикат аритмия. Поговорете със своя доктор за диетата си.

Алкохол

Алкохолът може да предизвика аритмии при хора със здрави сърца и може да предизвика сърдечни заболявания, които създават аритмии. Хората, които пият много, могат да развият слабо сърце (alcoholic cardiomyopathy). Когато това се случи са вероятни различни аритмии, например предсърдно мъждене, предсърдно трептене и вентрикуларна тахикардия. Сърцето може да се завърне към нормалното си състояние, ако човекът спре да пие, а рискът за завръщащи се аритмии ще намалее. Алкохолът директно може да увреди сърдечните клетки и да предизвика допълнителни удари на сърцето и суправентикуларни тахикардии. Предсърдното мъждене може да се появи след прекаляване с алкохол.

Диети

Много диети за отслабване могат да бъдат вредни за сърцето ви, ако имате аритмия. Модерните диети като тези, базирани на течности или богати на протеини режими, могат да се отразят на концентрацията на електролити в кръвоносния поток. Това предизвиква проблеми с електрическата система на сърцето, която разчита на електролитите, за да работи правилно. Ако сте имали аритмия преди, трябва да внимавате с диетите. За да се предпазите от възвръщане на аритмията ви, винаги се консултирайте с лекаря си преди да промените драстично хранителните си навици.

Ефедра

Когато е приета в по-високи нива, ефедрата – билка, използвана от някои хора при симптоми на настинка и алергия, и за подобряване на спортното представяне – може да причини драстични увеличения в кръвното налягане, както и сърдечни аритмии. Ефедрата е свързвана с инфаркти, инсулти и смърт.