Presioni i lartë i gjakut dhe diabeti

Diabeti dhe presioni i lartë i gjakut janë sëmundje të ndërlidhura. Diabeti i sheqerit është ndër faktorët kryesorë të rrezikshëm për sëmundjet e sistemit të zemrës dhe enëve të gjakut. Të moshuarit me diabet në të shumtën e rasteve kanë presion të gjakut me vlera mbi 130/80 mmHg ose marrin ilaçe për hipertoni. Nëse nuk