Presioni i lartë i gjakut dhe infarkti

Shëndeti i zemrës tonë ndikohet nga shumë faktorë, ku mënyra e jetesës dhe sëmundje të tjera ekzistuese zënë rol kryesor. Hipertonia (presioni i lartë i gjakut) është faktor risku numër një i zhvillimit të sëmundjeve të zemrës dhe enëve të gjakut. Hipertonia zhvillohet pa zhurmë dhe pa u ndierë dhe kështu shpesh herë mbetet e