Si ndikon ushqimi në presionin e lartë të gjakut?

Presioni i lartë i gjakut është një sëmundje komplekse që vjen si rezultat i faktorëve të shumtë. Faktorët genetike kanë një rol të madh si shkaktarë për shfaqjen e saj. Por fill pas tyre vjen mënyra e jetesës dhe jeta që bëjmë. Jo rrallë problemet me presionin e gjakut vijnë prej faktorëve të tillë si: