F.A.Q.

1. Как мога да закупя апарат SENDO® / аксесоари за апарат SENDO®?

Можете да закупите апаратите на SENDO® и аксесоарите към тях от нашия сайт или от аптеките в страната. 

2. Как се осъществява доставката?

Доставката се осъществява с куриерска фирма СПИДИ и е безплатна за сума над 29,99 лв. 

3. Каква е гаранцията на апаратите SENDO®?

Гаранцията на дигиталните апарати SENDO® е 5 години, а на механичните части към тях – 2 години.

Гаранцията на механичните апарати SENDO® е 2 години.

4. Дигиталните апарати работят ли с адаптер, или само с батерии?

Дигиталните апарати SENDO® работят както със сменяеми батерии, така и с адаптер, включен към електрическата мрежа.

5. Апаратът ми не работи / има нужда от ремонт. Как да процедирам?

За всякакви проблеми и въпроси, свързани с апаратите за кръвно налягане SENDO®, можете да се свържете с нас на безплатния национален телефон 0800 13456. 

6. Нормално ли е стойностите на кръвното налягане да варират?

Кръвното налягане не е постоянно и е нормално стойностите да се менят през целия ден. Влияние оказват много неща, като например нивото на стрес, храна и напитки, физическа активност, температурата на въздуха и времето навън, сезонът, атмосферното налягане. 

7. Има ли разлика в стойностите, показани от механичен апарат и тези, отчетени от дигитален?

Възможно е, тъй като двата вида апарата използват различни методи за отчитане (дигиталните отчитат вибрациите на кръвоносните съдове, а механичните – звуците, които издава сърцето при съкращение), е нормално да има малки разлики в стойностите. Освен това при дигиталните апарати се избягва субективизма – стойностите при механичните апарати могат да варират в зависимост от слуха на човек. 

8. Има ли разлика в показанията при измерване с апарат за бицепс и апарат за китка?

Възможно е да има, защото кръвоносните съдове в областта на китката са по-малки и са разположени по-повърхностно, което повлиява резултата. Посъветвайте се с Вашия лекар къде да измервате кръвното си налягане. 

9. Наблюдавам разлика в стойностите, които отчитам с апарат за кръвно налягане у дома и тези, които личният ми лекар отчита в кабинета. Защо?

Кръвното налягане се варира в зависимост от физическото и емоционалното състояние на човек и се повлиява се от движение, храна, напитки и др. В лекарския кабинет често се наблюдава състоянието „Хипертония на бялата престилка“ – по-високо кръвно от измереното вкъщи, причинено от притеснение или дискомфорт. Обсъдете с Вашия лекар, за да получите цялостна картина за здравето на Вашата сърдечно-съдова система.

loading...