Доставка и плащане

ДОСТАВКА

Доставката в рамките на България е безплатна при стойност на поръчката от 29 BGN. Под тази сума се заплаща фиксирана такса за доставка, включваща пощенски и опаковъчни разходи, в размер на 4,89 BGN, освен ако не е уговорено друго с клиента.  Доставката в рамките на Румъния е безплатна при стойност на поръчката от 99 RON. Под тази сума се заплаща фиксирана такса за доставка, включваща пощенски и опаковъчни разходи, в размер на 14,90 RON, освен ако не е уговорено друго с клиента.Доставката в рамките на Европейския съюз е безплатна при стойност на поръчката от 29 евро. Под тази сума се заплаща фиксирана  такса за доставка, включваща пощенски и опаковъчни разходи, в размер на 4,90 евро, освен ако не е уговорено друго с клиента.

Срокове за доставка

Стоките, предлагани в онлайн магазина, се подготвят за изпращане в рамките на 1-2 работни дни след получаване на поръчката. Ако е необходима информация или съвет, ние се свързваме незабавно с клиента. След това стоките се изпращат, вкл. след предоставяне на информация или съвет, когато е приложимо.

Ако доставката на една или повече поръчани стоки се забави или стане  възможна, ние незабавно информираме клиента, като му даваме възможност да анулира поръчката. Въпреки внимателно планираната стокова наличност, е възможно промоционален продукт да се разпродаде по-бързо от предвиденото. С оглед на това  не можем да предоставим гаранция за доставка и промоционалните оферти са валидни само до изчерпване на количествата.

Ако даден продукт не може да бъде доставен поради форсмажор или прекъсване на производството и тези обстоятелства възникнат след потвърждаване на договора за поръчка, ние не носим отговорност за недоставяне и се освобождаваме от задължението за доставка. Клиентът ще бъде информиран за това незабавно. Всички суми, платени от клиента за засегнатата поръчка, се възстановяват незабавно.

Времето за доставка на нашите партньорски компании, според тяхната собствена информация, е 2 работни дни за България; 2-4 работни дни за Румъния и 4 - 7 работни дни за останалата част на Европа.

Доставката за България се извършва от куриерска фирма Спиди. Доставката за Румъния се извършва от куриерска фирма DPD. Доставката за останалите държави от Европейския съюз се извършват от куриерски фирми с разрешение за работа на територията на съответната държава.

Имате задължение да проверите поръчаните стоки в момента на доставката им, преди да ги получите.

В случай, че по време на проверката откриете някакви недостатъци (например: повредена опаковка), трябва да откажете получаването на стоката. В този случай ние ще ви върнем всички плащания за  дефектните стоки, които сме получили от вас, включително разходите за доставка, незабавно и най-късно до тридесет дни от деня, в който са открити  недостатъците.  За връщането ние ще използваме същия метод на плащане , който сте използвали и вие при извършване на първоначалната транзакция, освен ако изрично не сме уговорили нещо различно с вас; в никакъв случай няма да ви начисляваме такси за връщането. Ние можем да откажем връщане на плащането, докато не получим обратно дефектните стоки или докато не ни предоставите доказателство, че сте ни изпратили обратно дефектните стоки, което от двете настъпи по-рано.

ПЛАЩАНЕ

Всички цени са крайни цени в български лева и/или евро, включително приложимия данък върху добавената стойност. Наличните методи на плащане са с кредитна карта ( чрез платформата на Борика) и наложен платеж (наложен платеж е наличен само за България и Румъния). Запазваме си правото да изключваме методи на плащане, без да предоставяме обосновка. Когато плащането с кредитна карта е избрано като предпочитан начин на плащане, доставката ще бъде извършена само след като бъде получена общата покупна цена; Можете да платите със следните кредитни карти: MasterCard и Visa. Вашата сметка по кредитната карта се таксува само със сумата на фактурата в деня на изпращане. Таксите, начислени от банките за възстановяване на транзакция поради неправилна информация за сметката и които не се дължат на грешка от наша страна, се поемат от клиента.

Ние си запазваме правото да изключваме начини на плащане.